» » Сучасне архітектурне бюро - виклики та тенденції архітектури сьогодення

Сучасне архітектурне бюро - виклики та тенденції архітектури сьогодення

Сучасне архітектурне бюро - виклики та тенденції архітектури сьогодення

Архітектурне проектування будівель вимагає вирішення широкого кола питань, які виникають під час підготовки проектної документації. В разі, коли відбувається архітектурне проектування невеликого об’єкту, часто документацію може підготувати один фахівець – архітектор. Це людина, що дістала відповідну освіту, має досвід у галузі планування, проектування та нагляду за будівництвом споруд.

Сучасне

архітектурне бюро

для розробки проектної документації великих об’єктів – приватних будинків з великою площею, багатоквартирних будинків та житлових комплексів, інших споруд суспільного, комерційного та виробничого призначення має об’єднувати зусилля різних спеціалістів. Зазвичай це фахівці з будівельного проектування, інженерних мереж, дизайнери тощо. Такий професійний колектив, керований архітектором, називають архітектурним бюро.

Робота архітектурного бюро

Головне завдання, яке постає перед архітектурним бюро під час архітектурного проектування будинків – це складання проектної та робочої документації, яка є основним документом для зведення об'єкта. Вона повинна відповідати умовам розташування будівлі, задуму замовника будівництва і функціональному призначенню споруди, відповідати будівельним нормам і правилам, іншим документам, які регламентують будівельні роботи.

 Архітектурне бюро, проектне бюро МОДУС - архітектурне проектування будівель Київ

Від якості підготовки проектної документації залежить безпека людей, тому вона затверджується державними інстанціями, що видають дозвіл на будівництво. Крім складання проектної документації, архітектурне бюро може виробляти нагляд, суть якого виражається в участі архітектора або фахівців в проведенні будівельних робіт.

Тенденції та виклики

Сучасне

архітектурне проектування

, крім впливу традиційних факторів (зміни регламентної документації, поява нових матеріалів та технологій тощо), що впливають на процес проектування, зазнає впливу новітніх тенденції архітектури та викликів, пов’язаних з умовами будівництва, що склалися сьогодні. Дуже часто архітектори мусять враховувати збільшення вартості землі, особливо у великих містах, яка суттєво впливає на фінальну вартість об’єкту нерухомості. Вона змушує використовувати прийоми вертикального проектування, що не тільки впливає на зростання висотності будинків, але й на розвиток вертикальних просторових зв’язків та пов’язаних з цим питаннями горизонтальної інтеграції.

Комплексна забудова території тягне за собою необхідність враховувати наявність магістральних інженерних комунікацій та способів розв'язання питань ресурсного забезпечення об’єктів будівництва. Ці питання актуальні як для міських житлових комплексів, так і для заміських таунхаусів або котеджних містечок. Гостро стоять питання економії енергоресурсів будинків та споруд.

 Архітектурне бюро, проектне бюро МОДУС архітектурне проектування будівель Київ

Для підвищення енергоефективності архітектурне бюро може залучати на етапі створення проєктної документації фахівців з розробки BMS-систем, що використовують алгоритми автоматизованого інтелектуального управління будинками та спорудами. Загалом, якісна робота з архітектурного проєктування практично неможлива поза межами архітектурного бюро, не зважаючи на розвиток цифрових технологій. Сучасний об’єкт нерухомості все частіше являє собою надзвичайно складну систему, розробка якої потребує зусиль багатьох фахівців.

16-12-2019, 19:02
0 просмотров
  
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.